Unelte utilizator

Unelte site


studenti:practica:practica-2017-2018

Procedură / Documente (an 2017-2018)

În cadrul anului universitar 2017-2018, programele de practică se desfăşoară în perioada iunie-septembrie 2018 cu o durata de minim 320h.

Facultatea de Automatică și Calculatoare oferă studenţilor stagii de practică în companii și în laboratoarele de cercetare ale facultăţii.

Ofertele de stagii de practică pot fi găsite astfel:

 • Programul Stagii pe Bune - pe site-ul http://www.stagiipebune.ro se colectează permanent oferte de stagii de practică la care puteti aplica până la sfârşitult lunii aprilie. Atât stagiile la firme cât şi cele disponibile în grupurile de cercetare din facultate vor fi publicate pe acest site.
 • Stagii de practică în companii publicate pe site-ul facultăţii
 • In situaţii bine justificate, studenţii pot desfasura stagiul de practică în firme ce desfăşoară activităţi în domeniul IT-ului, firme pe care le identifică prin mijloace proprii. În acest caz, studenţii trebuie să valideze locul de practică ales luând legătura cu responsabilul de practică.

Pentru studenţii care care beneficiază de plasamente Erasmus in companii din străinătate, regulile stagiului sunt cele stabilite de biroul Socrates-Erasmus.

Reponsabilii de practica sunt: • Anul 3 Calculatoare: Sl. dr. Vlad Posea (vlad.posea@cs.pub.ro) • Anul 3 A: Sl. dr. ing. Florin Anton • Anul 3 B:

Evaluarea practicii

Aveti de efectuat urmatorii pasi:

 • contractarea practicii - impreuna cu compania la care v-ati gasit stagiul completati o conventie de practica. De asemenea mai este necesar sa completati si un formular scurt pe moodle. Conventia de practica o aduceti la facultate pentru a fi semnata. Daca firma la care va cereti sa faceti practica nu va cere un exemplar inapoi puteti aduce un singur exemplar al conventiei si nu mai trebuie sa veniti sa si ridicati conventia semnata. Conventiile de practica se pot preda la secretariat pana la inceputul sesiunii
 • finalizarea practicii - uploadati pe moodle un caiet de practica si o adeverinta si completati un scurt formular de feedback.

In cazul in care caietul/adeverinta/conventia ne fac sa avem intrebari referitoare la activitatea prestata de voi exista posibilitatea sa avem si un colocviu oral. Acest lucru se intampla indeosebi cand firma unde se desfasoara practica nu este in domeniul IT-ului sau nu are un departament puternic de IT sau cand exista legaturi de rudenie intre mentori/patroni si studenti

Documente necesare valabile pentru toate stagiile desfasurate in tara

1. Convenție de practică - Stagiul va fi realizat pe baza unei convenţii de practică semnată de student, facultate şi firmă. Convenţia reprezintă angajamentul studentului că va face stagiul la firmă şi al firmei că îl va primi. O dată semnată convenţia de practică studentul se obligă să desfăşoare practica la firma cu care a semnat convenţia. Nici o altă convenţie de practică nu poate fi semnată/acceptată în acelaşi an universitar.

Conventiile de practica semnate de student si de companie vor fi depuse la secretariatul facultatii spre a fi semnate de facultate pana pe 30 mai si vor putea fi ridicate pe 17 iunie. În cazul în care un student nu predă convenţia de practică până la această dată se consideră că nu a absolvit stagiul de practică şi va putea să refacă stagiul în vara următoare. Conventia de practica ce trebuie completată şi semnată este: conventie_practica_2018.doc. Varianta in engleza: conventie_acs_traducere.doc

Va rugam ca in cazul in care doriti loc de camin rezervat pe perioada verii in conventia de practica sa mentionati căminul la ”adresa unde va locui pe durata desfăşurării stagiului de practică”

2. Caiet de practică - Un document în care studentul notează ce a realizat la practică în fiecare săptămână. Fisierul ce trebuie completat:caiet-de-practica2013.doc. Se uploadeaza in format electronic pe moodle

3. Adeverință practică (portofoliu practică) - Un document de o pagină conţinând evaluarea activității în cadrul firmei, evaluare realizată de tutorele stagiarului. Se scaneaza/pozeaza si se uploadeaza in format electronic pe moodle Fisierul ce trebuie completat:atestat-de-practica_acs.doc.

Stagii la companii din afara țării

 • În cazul în care efectuați un stagiu la o companie din afara țării, in locul conventiei va rugam sa uploadati pe moodle in locul conventiei un scan al contractului de munca. Puteti elimina (blur) aspectele confidentiale din contract (detalii referitoare la activitati, salariu). Nu mai este necesara adeverinta de practica. De asemenea va rog sa dati si un mail cu o notificare referitor la locul de desfasurare a practicii la vlad.posea@cs.pub.ro. La finalul stagiului veti adauga un document de o pagina in care sa povestiti pe scurt ce activitati ati derulat.

Google Summer of Code (GSoC)

Studenții care activează la un proiect Google Summer of Code (GSoC) nu au nevoie de convenție. Aceștia trebuie să urmeze pașii:

 1. Să-i trimită un e-mail lui Răzvan Deaconescu cu subiectul [practica][GSoC] Prenume Nume - Titlu proiect în care să precizeze anul și grupa din care face parte și link la pagina de descriere a proiectului la care lucrează (sau la repository).
 2. Să completeze caietul de practică pe parcursul lucrului la proiect.
 3. Să uploadeze caietul de practica pe moodle ==FAQ==
  1. Cate exemplare din conventie trebuie aduse? Noua ne trebuie un exemplar din conventie. Daca firma isi doreste un exemplar original aduceti 2. Daca vreti si voi si firma un original aduceti 3. Noi suntem fericiti sa primim cat mai putina hartie.

- Sunt anul 2 si vreau sa-mi echivalez practica. Ce trebuie sa fac? Urmati fix pasii pentru colegii din anul 3. Situatia va fi insa trecuta in catalog in toamna lui 2019.

 1. Am un stagiu in afara tarii dar nu am semnat un internship agreement. Ce fac?

Probabil ai semnat un contract cu compania respectiva sau vei semna unul. Anonimizeaza partile confidentiale si trimite o copie scanata la vlad.posea@cs.pub.ro

studenti/practica/practica-2017-2018.txt · Ultima modificare: 2018/04/24 17:08 de către vlad.posea