Cuprins

Procedură / Documente (an 2020-2021)

În cadrul anului universitar 2020-2021, programele de practică se desfăşoară în perioada iunie-septembrie 2021 cu o durata de minim 360h.

Facultatea de Automatică și Calculatoare oferă studenţilor stagii de practică în companii și în laboratoarele de cercetare ale facultăţii.

Ofertele de stagii de practică pot fi găsite astfel:

Programul Stagii pe Bune - pe site-ul http://www.stagiipebune.ro se colectează permanent oferte de stagii de practică la care puteti aplica până la sfârşitult lunii aprilie. Atât stagiile la firme cât şi cele disponibile în grupurile de cercetare din facultate vor fi publicate pe acest site;

Pentru studenţii care care beneficiază de plasamente Erasmus in companii din străinătate, regulile stagiului sunt cele stabilite de biroul Socrates-Erasmus.

Evaluarea practicii

Aveti de efectuat urmatorii pasi:

In cazul in care caietul/adeverinta/conventia ne fac sa avem intrebari referitoare la activitatea prestata de voi exista posibilitatea sa avem si un colocviu oral. Acest lucru se intampla indeosebi cand firma unde se desfasoara practica nu este in domeniul IT-ului sau nu are un departament puternic de IT sau cand exista legaturi de rudenie intre mentori/patroni si studenti.

Documente necesare valabile pentru toate stagiile desfasurate in tara

1. Convenție de practică - Stagiul va fi realizat pe baza unei convenţii de practică semnată de student, facultate şi firmă. Convenţia reprezintă angajamentul studentului că va face stagiul la firmă şi al firmei că îl va primi. O dată semnată convenţia de practică studentul se obligă să desfăşoare practica la firma cu care a semnat convenţia. Nici o altă convenţie de practică nu poate fi semnată/acceptată în acelaşi an universitar.

2. Caiet de practică - Un document în care studentul notează ce a realizat la practică în fiecare săptămână. Se uploadeaza in format electronic pe moodle

3. Adeverință practică - Un document ce contine evaluarea activității în cadrul firmei, evaluare realizată de tutorele stagiarului. Se scaneaza/pozeaza si se uploadeaza in format electronic pe moodle.

Stagii la companii din afara țării

Google Summer of Code (GSoC)

Studenții care activează la un proiect Google Summer of Code (GSoC) trebuie să urmeze pașii:

  1. Să-i trimită un e-mail lui Răzvan Deaconescu cu subiectul [practica][GSoC] Prenume Nume - Titlu proiect în care să precizeze anul și grupa din care face parte și link la pagina de descriere a proiectului la care lucrează (sau la repository).
  2. Să completeze caietul de practică pe parcursul lucrului la proiect.
  3. Să uploadeze caietul de practica pe moodle si sa vorbeasca cu Răzvan Deaconescu pentru evaluarea stagiului.
FAQ
  1. Cate exemplare din conventie trebuie aduse?

Noua ne trebuie un exemplar din conventie. Daca firma isi doreste un exemplar original aduceti 2. Daca vreti si voi si firma un original aduceti 3. Noi suntem fericiti sa primim cat mai putina hartie.

  1. Sunt anul 2 si vreau sa-mi echivalez practica. Ce trebuie sa fac?

Practica este o materie de anul 3, nu de anul 2. Pastrati toate documentele si veti parcurge pasii pentru echivalare in anul urmator. Situatia va fi insa trecuta in catalog in toamna lui 2022 (eventual aduceti aminte printr-un email la adresa practica@cs.pub.ro).

  1. Am un stagiu in afara tarii dar nu am semnat un internship agreement. Ce fac?

Probabil ai semnat un contract cu compania respectiva sau vei semna unul. Vorbeste cu un cadru didactic pentru a-ti echivala, completeaza caietul de practica si in toamna asigurate ca ai nouta trecuta in catalog.