Pentru susținere online (vară 2021) vom folosi Microsoft Teams. Prezentarea o veți realiza folosind share screen în Microsoft Teams și accesând slide-urile de pe sistemul local.
Va trebui să fiți prezenți în sala aferentă comisiei cu 15 minute înainte de începerea sesiunii pentru a distribui secretarului comisiei slide-urile pentru prezentare. Slide-urile trebuie să se găsească pe un stick USB (nu pe e-mail).
Pentru numele fișierului (PPT, PPTX, ODP, PDF), folosiți o sintaxă de forma Nume Prenume - Titlu lucrare.{ppt,pptx,odp,pdf}.
Fiecare student va participa la toate prezentările lucrărilor de diplomă din cadrul zilei în care a fost repartizat.
În ordinea anunțată de comisie, studenții vor fi invitați, pe rând să prezinte lucrarea.
Prezentarea trebuie să se încadreze în 8 minute și 3-5 minute pentru întrebări din partea comisiei.
Veți fi atenționat de secretarul comisiei când mai aveți 5 minute, respectiv 1 minut din timpul alocat prezentării.
Recomandări pentru slide-uri:
Recomandăm un număr de 10-15 slide-uri.
Insistați pe contribuția proprie. Nu alocați mai mult de 2 minute pentru prezentarea contextului aplicației sau state of the art.
Folosiți slide-uri puțin încărcate, cu puțin text - folosiți idei, nu propoziții.
Folosiți imagini acolo unde puteți pentru ca prezentarea să fie ușor de înțeles și urmărit.
Alocați un slide final în care să prezentați cuvinte cheie/concluzii; slide-ul va putea fi urmărit de membrii comisiei pentru a pune întrebări.
NU folosiți background de culoare închisă pentru slide-uri. Sunt greu de urmărit slide-urile proiectate.
Pentru slide-uri puteți folosi următoarele template-uri de slide-uri:
La prezentarea lucrării de licență pot participa și coordonatorii lucrării (din cadrul și din afara corpului profesoral) dacă aceștia nu sunt membrii comisiei.
Prezentarea practică a proiectului de diplomă
Pentru prezentarea părții practice / demo pentru lucrarea de diplomă pentru susținere online (vară 2020), urmăriți indicațiile de mai jos:
Pentru lucrări software, puteți folosi share screen și prezenta funcționarea aplicației / soluției dezvoltate / îmbunătățite / analizate de voi.
Pentru lucrări hardware, puteți activa camera și prezenta comisiei dispozitivele folosite.
Recomandăm să aveți pregătită și o înregistrare (pe care să o aveți accesibilă pe sistemul personal) pentru a avea suport de demo pentru cazul în care ceva nu merge conform așteptărilor în sesiunea live.
Prezentarea practică a proiectului de diplomă, numită și demo, are loc după susținerea prezentării lucrării din partea tuturor studenților.
După susținerea prezentării lucrării de diplomă veți avea circa 15-20 de minute timp să pregătiți setup-ul pentru partea practică.
Setup-ul vi-l faceți voi, folosind laptop și ce alte resurse (fizice, software sau de altă natură) aveți nevoie.
Demo-ul durează, în mod tipic, 3-5 minute. În acest timp veți prezenta comisiei scenarii de lucru ale proiectului și veți primi întrebări. Contează funcționalitatea soluției, dar este util să aveți accesibil și codul sursă.
Veți fi anunțați de președintele comisiei de locul în care se va desfășura partea practică. Cel mai probabil va fi chiar sala de susținere; puteți merge în altă sală dacă aveți nevoie de o infrastructură mai complexă.
Partea practică se desfășoară pe laptop-ul sau setup-ul vostru, nu la proiector așa cum este cazul prezentării.
Partea practică se desfășoară în decurs de 5-10 minute, în care trebuie să prezentați comisiei funcționalitățile aplicației.
În cadrul prezentării practice insistați pe funcționalitate și modul de utilizare a aplicației.
studenti/diploma/sustinere.txt · Ultima modificare: 2021/06/22 19:48 de către mihai.chiroiu