Unelte utilizator

Unelte site


studenti:diploma:redactare

Redactarea lucrării de diplomă

În cadrul acestei pagini, sunt reamintite recomandările și indicațiile pentru redactarea lucrării de diplomă.

Indicații și recomandări pentru redactarea lucrării de diplomă

 1. Dimensiunea recomandată a lucrării de diplomă este de aproximativ 40 de pagini. Deși elementele calitative sunt mai importante decât cele cantitative, este bine ca lucrarea să nu depășească 50 de pagini decât dacă aduce contribuții substanțiale domeniului tratat.
  • Secțiunile de pseudocod nu ar trebui să depășească 15 rânduri.
  • Dacă nu oferă detalii foarte importante asupra implementării, se recomandă evitarea secțiunilor de cod. Pot exista situații când utilizarea secțiunilor de cod să fie necesară, în general pentru scripturi PL-SQL, bash, diverse limbaje de scripting sau alte secțiuni de cod care nu pot fi rezumate mai eficient în pseucodod.
  • Figurile ar trebuie să se încadreze în maxim jumătate de pagină.
 2. Structura lucrării de diplomă poate să varieze în funcție de subiectul abordat și aceasta va fi agreată cu profesorul coordonator.
 3. Evaluarea lucrărilor se va realiza pe baza susținerii în fața comisiei si a experimentelor/simulărilor/măsurătorilor realizate și prezentate în timpul sustinerii practice.

Template-uri

 • Pentru realizarea documentului lucrării de diplomă puteți folosi următoarele template-uri:
 • Utilizarea acestor modele este recomandata si pot fi aduse modificări personale de formatare.

Citarea corecta a surselor in lucrarea de diploma

Mai jos aveti cateva site-uri care detaliaza modul corect de realizare al citarilor. Va recomandam sa respectati cel putin unul dintre formatele prezentate in aceste linkuri, si in template-urile de mai sus:

În vederea realizării unei citări corespunzătoare, recomandăm căutarea articolelor pe Google Scholar » Click pe butonul Cite de sub intrarea corespunzătoare, care vă oferă citările corespunzătoare ale articolelor indexate în diverse formate. Totodată, recomandăm utilizarea unui plugin pentru BibTex în cazul în care optați pentru LaTex, sau utilizarea de aplicații dedicate pentru realizarea de citări (e.g., Mendeley sau EndNote) pentru Word care vă generează automat intrările formatate pe diverse stiluri de citare.

Regulamente de Etica in UPB Cod de Conduita ACS

Mai jos puteti gasi regulamentul de etica al Universitatii Politehnica Bucuresti, si Codul de Conduita al Facultatii de Automatica si Calculatoare.

Nerespectarea sau incalcarea regulilor expuse in oricare dintre aceste documente va duce la aplicarea sanctiunilor din regulamentul intern al UPB, respectiv, la mustrare, avertisment scris sau exmatriculare din Universitatea Politehnica din Bucuresti.

studenti/diploma/redactare.txt · Ultima modificare: 2017/06/17 18:05 de către razvan.deaconescu